Ghid depunere

și răspunsuri la întrebările frecvente

Bugetarea participativă reprezintă un proces democratic complex prin care membrii comunității sunt încurajați să decidă în mod direct cum va fi utilizată o parte din bugetul Municipiului Petroșani.

CUM SE CONCRETIZEAZĂ:

Prima etapă o reprezintă semnalizarea de către cetățeni a problemelor comunității, prin depunerea de proiecte.
Modalitatea de depunere a proiectelor:

  • Orice persoană cu vârsta minimă de 16 ani, asociație sau ONG poate depune proiecte, prin completarea Formularului, care se regăsește pe platforma destinată bugetării participative. Cele 11 domenii în care trebuie să se încadreze propunerea de proiect sunt enumerate în Regulamentul – Anexă la HCL nr. 30/2019. Ulterior completării Formularului, acesta se transmite la adresa de email: bugetare.participativa@primariapetrosani.ro, în termenul stabilit de către Primăria Municipiului Petroșani, conform Calendarului.
  • A doua etapă o constituie procesul de validare a propunerilor de proiect de către comisia constituită în acest sens. Criteriile de eligibilitate pentru validare sunt detaliate în Regulament.
  • A treia etapă o reprezintă votarea efectivă a proiectelor validate. Pentru a putea vota, cetățenii municipiului trebuie să se înscrie pe platforma, prin crearea unui cont de utilizator, si accesând butonul Autentificare.
Fiecare persoană are dreptul de a vota un proiect, o singura dată.